Léquimag

Léquimag

360° communiceren met de paardensportliefhebber

Het verhaal

Van bij het ontstaan in 2008 is Léquimag snel het referentieblad voor de paardensport in Franstalig België geworden. Alle disciplines komen aan bod en de lezer wist meteen de kwaliteitsvolle redactionele lijn en verzorgde fotografie en lay-out te waarderen. Léquimag is ook meer dan een blad dat acht maal per jaar verschijnt. Er is ook lequimag.be, een account op Facebook (meer dan 8000 volgers) en Twitter, en sinds kort een gratis maandelijkse e-news.

Onze aanpak

Léquimag is sinds zijn ontstaan voortdurend gegroeid. Dankzij de grondige kennis van de doelgroep en de nodige contentmarketingervaring heeft de ploeg een product in de markt gezet dat de katalysator is gebleken van een 360° merkstrategie. Elk kanaal bevestigt Léquimag als ‘thought leader’ en versterkt de band met de paardensportliefhebber. Het succesverhaal van Léquimag gaat gepaard met de nodige experimenten. Ook nu werken we hard aan enkele nieuwigheden voor de komende maanden.

Het resultaat

Herpositionering van het magazine, nieuwe lay-out, nieuwe services (gratis zoekertjes,…), optimalisering CMS, online informatiemodules, maandelijkse e-news,… De details – en het voortdurend sleutelen eraan – maken het verschil. En dat werpt vruchten af. Uit een recent onderzoek blijkt dat de lezers vrijwel unaniem laaiend enthousiast zijn over het magazine; de website trekt een steeds ruimer publiek aan. Het aantal unieke webbezoekers nam de afgelopen 3 jaar elk trimester toe en het bezoekersaantal is ondertussen 9 maal zo groot.

cover Léquimag
cover Léquimag