Lapperre on tour is een sterke activatiecampagne van Bold & pepper.

Lapperre on tour

Hoe lanceer je een nieuw product? Hoe zorg je ervoor dat een netwerk van verkooppunten actief een bepaald artikel beter gaat promoten? Via een sterke activatiecampagne bijvoorbeeld.

De vraag van Lapperre: een Tour de France

Lapperre lanceerde eerder dit jaar een nieuw product in het gamma van in-het-oor-hoortoestellen. Dit segment is niet top-of-mind bij de audiciens, de specialisten van de Lapperre hoorcentra. Bedoeling van de actie: het bewustzijn (awareness) bij de ‘verkopers’(= audiciens) vergroten, waardoor ze het product sneller zouden aanbevelen. Een prettig gevolg was hopelijk een boost van de verkoopcijfers van deze productgroep. Wij kregen de vraag een actie op te zetten geïnspireerd op… de Tour de France. En dat met een mooie prijzenpot in het verschiet voor zowel de individuele winnaars als het winnende team. Je zou voor minder een col beklimmen…

De activatiecampagne van Bold & pepper:

- Voor de start van de wedstrijd: trainingssessie over het nieuwe product en aankondiging van de wedstrijd door Lapperre.

- Opstellen van individuele productvragen (gelinkt aan de introductie van het nieuwe product) en teamvragen (die inzetten op originaliteit en groepsgevoel), die driemaal per week per mail als etappes werden aangekondigd.

- Een website met persoonlijke login, de vragen en antwoorden, spelregels, automatisch scorebord en forum om per team te discussiëren over de groepsvraag.

Kortom: we bedachten een creatieve campagne en we konden ons uitleven op het vlak van copy. Met kuitenbijters, demarrages en de overwinningsrit op de Champs-Élysées als gevolg.

Verkoop stijgt met 50 procent

De renner-deelnemers waren enthousiast. Ze vulden telkens als de bliksem hun antwoorden in op de site, er werd binnen de teams lustig gediscussieerd over de teamopdracht en iedereen was zes weken in de ban van de gele trui. Sommigen kwamen met ongevraagde uitgewerkte, creatieve ideeën op de proppen en plots werden de audiciens copywriters en bedenkers van reclamecampagnes. En de zege: over het nieuwe product werd gesproken en de verkoop van het nieuwe product steeg met 50 procent.