Swingende restyling klantenmagazine voor Lapperre

Eind 2018 fusioneerde Lapperre met zusterbedrijf AudioNova. Sindsdien gaan beide entiteiten verder onder de merknaam Lapperre. De samensmelting ging gepaard met een dynamische rebranding. En de daaruit voortvloeiende oefening ‘restyling klantenmagazine’? Bold & pepper kreeg de eer om die dans te leiden: ‘Sonar’ werd ‘Salsa’.

Sinds de fusie wordt het beste van Lapperre en AudioNova samengevoegd onder één label. Met zo’n 270 hoorcentra en verkooppunten in België en Luxemburg is Lapperre nu meer dan ooit de Belgische marktleider in hooroplossingen, gehoorbescherming en accessoires.

De rebranding heeft de hoorcentra van Lapperre bovendien een hippe uitstraling bezorgd. Vooral de groene ‘liquids’ op de ramen en de muren springen daarbij in het oog. Om de rebranding extra in de verf te zetten, stak Lapperre al zijn communicatie in een nieuw jasje.

“Het werd dus hoog tijd voor een heuse verjongingskuur voor het klantenmagazine van Lapperre, dat tot eind 2018 ‘Sonar’ heette”, vertelt Els Lamberts, Communication Manager bij Lapperre. Voor de make-over klopte Lapperre aan bij Bold & pepper, temeer omdat ons content marketing bureau het Lapperre-magazine al sinds 2013 onder zijn hoede heeft.

Restyling klantenmagazine = meer lifestyle

De precieze opdracht van Lapperre? Els Lamberts: “Het magazine moest jonger en dynamischer ogen, aangezien ook de doelgroep van het fusiebedrijf wordt verbreed. Daarnaast moest de restyling van ‘Sonar’ passen in het verhaal van de rebranding die Lapperre onlangs zelf onderging.”

Bij Bold & pepper hebben we die opdracht als volgt vertaald: ‘Sonar’ moest een blad vol leuke tips en weetjes worden, dat geluid echt tot leven brengt.

Naast de broodnodige informatie over de producten en de service van Lapperre kwam er ook opvallend meer ruimte voor lifestyle, preventieve tips om je gehoor te beschermen en herkenbare getuigenissen van Lapperre-klanten.

Herkenbaar verhaal

Kortom, ‘Sonar’ werd omgedoopt tot ‘Salsa’. In één woord: swingend, en Bold & pepper leidde die vurige dans van Cubaanse origine. Ook nieuw is de baseline van ‘Salsa’: ‘Goed horen, goed leven’, om duidelijk aan te geven dat we voortaan meer focussen op human interest en lifestyle.

De kersverse rubriek ‘Ik vertel, ik beleef, ik hoor erbij’ bijvoorbeeld past perfect in dat plaatje. Het concept? Dezelfde klant komt op drie verschillende plaatsen in het blad aan bod. Als lezer krijg je zo een herkenbaar verhaal voorgeschoteld over emoties, passies, leuke dingen om te doen, de band met familie en vrienden, ...

En de vormgeving van ‘Salsa’? Die oogt eveneens jonger en frisser, maar tegelijk strak en sober. Zo krijgt de publicatie een tijdloze, kwaliteitsvolle uitstraling.

Herkenbaar ook: de groene liquids die inmiddels de Lapperre-hoorcentra opfleuren, konden uiteraard niet ontbreken om het geheel helemaal af te maken. “De reacties op ‘Salsa’ zijn in elk geval heel lovend, zowel intern als bij onze klanten”, besluit Els Lamberts tevreden.

→ Lees hier de online versie van Salsa.

Celine
De Coster
Editorial Project Manager