Redacteur Robert maakt een podcast met Adrien

Je eigen
podcast maken

Je eigen podcast maken, hoe begin je daaraan? Van planning over redactiewerk tot de technische valkuilen: we kunnen het voor jou doen of helpen je op weg met een workshop.

Wat is een podcast?

Voor wie de laatste jaren onder een steen leefde: een podcast is zoals een radio-uitzending, maar dan beter. 

  • Je luisteraars luisteren wanneer het hen best uitkomt.
  • Podcasten is erg laagdrempelig om mee te beginnen. 
  • Geen zendmast op je tuinhuis, want je verspreidt je content via het net.

Allemaal goed voor hobbyisten, maar wat is een bedrijf of overheid met een podcast?

Podcast maken met Sonja Pypaert

Waarom moeten bedrijven en overheden podcasten?

Voor bedrijven en overheden heeft een eigen podcast veel voordelen. We zetten ze hier op een rijtje.

  1. Communicatie: podcasts zijn een geweldig effectief communicatiemiddel. Info, nieuws en updates communiceer je rechtstreeks aan je doelgroep. Dankzij de informele toon en luistervrijheid spitst je luisteraar de oren en voelt die zich aangesproken.
  2. Versterk je merk: Je merk heeft een gezicht, maar geen stem? Nochtans kan je met een podcast een loyale community uitbouwen, expertise tonen en diensten of producten op een waardevolle manier in de kijker zetten.
  3. Tweerichtingsverkeer: Door podcasts komen mensen uit hun kot. Laat hen vragen stellen die je verwerkt in een aflevering, voed discussieplatforms en vraag feedback. Zo creëer je betrokkenheid.
  4. Van complexiteit naar duidelijkheid: In een podcast heb je ruimte voor duiding. Laat interessante sprekers aan het woord en vergroot het bewustzijn van je publiek. Voor je het weet ben je een autoriteit!
  5. Employer branding: Ook voor interne communicatie doen podcasts wonderen. Een droge nieuwsbrief of een toffe babbel met iemand uit het bedrijf: wat scoort volgens jou beter? Precies. En als je het slim aanpakt vertel je meer dan je in een nieuwsbrief kwijt kunt.
Podcast workshop met Lore en Robert bij ADEB Podcast workshop met Lore en Robert bij ADEB

Workshop podcast maken

Wie graag zelf experimenteert maar hulp nodig heeft, boekt best een workshop podcast maken. De workshop spitst zich toe op jouw vragen en noden. Zo kan je na de workshop meteen aan de slag. Of zelfs al tijdens. Maar dat hangt dus af van jouw vragen en noden (die we graag horen).

Op zoek naar een communicatiepartner? Contacteer ons!