Strategie

Van awareness tot conversie en alles ertussenin: zonder doordachte strategie gebeurt er niets met je content. Daarom denken we graag samen met jou na over wat jij wil bereiken en hoe we dat doen op de meest kostenefficiënte manier.

Content die aankomt

Met content marketing bepaal je jouw verhaal. Maar dat is verloren moeite (en geld) wanneer dat verhaal niet de juiste oren bereikt. En dus geen effect heeft. Daar staan heel wat organisaties niet bij stil. Voor wie maak je het en wat wil je bereiken: dat zijn vragen waar we samen met jou antwoorden op zoeken. Zo vergroten we jouw online zichtbaarheid, stimuleren we conversies en krijg jij nieuwe leads. 

Hoe bepalen we jouw strategie?

Jij kent jouw klanten, wij weten hoe we mensen kunnen bereiken. Tijdens workshops leggen we die 2 samen en behalen we resultaten. Dit is hoe wij te werk gaan om jouw verhaal te vertellen.

  1. Doelstellingen definiëren: Naamsbekendheid, websitetraffic, leads of betrokkenheid vergroten? Elk doel heiligt andere middelen. 
  2. Doelgroepanalyse: Wie is jouw doelgroep en wat zijn hun behoeften? Door jouw doelpubliek te kennen, kunnen we content maken die iets in beweging zet bij hen.
  3. Concurrentieanalyse: We gaan kijken wat je buurman doet. Niet om te stelen, wel om het anders en beter aan te pakken. Zo onderscheid je jezelf.
  4. Contentcreatie en -planning: Een goed plan is een gedragen plan. Met een goed contentplan garanderen we een consistente stroom aan kwalitatieve content.
  5. Distributie: Hoe gaan we die heerlijke content verdelen? Een fles in de zee gooien is tof, maar biedt geen garantie op ontvangst. Nadenken over de mogelijkheden, kanalen en timings is cruciaal.
  6. Meten en optimaliseren: Als de saus niet pakt, sturen we bij. We slopen heilige huisjes zodat jouw merk overal welkom is. 

Op zoek naar een communicatiepartner? Contacteer ons!