Content marketing:

de trends in 2024

Team Geschreven door: Charlotte Vallons

Vraag maar aan madame Soleil: niets moeilijker dan de toekomst voorspellen. En al zeker wanneer het gaat over een trendgevoelige sector als contentmarketing. Op vraag van onze vakfederatie Custo deden we toch een poging.

Wat worden de trends, opportuniteiten en de grootste uitdagingen voor content marketing in 2024? Die prangende vragen schotelde Custo aan zijn leden voor. De vakvereniging voor Belgische contentmarketing agencies bundelde de antwoorden op haar blog. Ook onze Bert deelde zijn insights over de content marketing trends in het artikel

Wat wordt volgens jou dé content marketing trend van 2024?

Bert: “De drang naar simplificatie. Uiteraard is het helder brengen van je boodschap een essentieel gegeven in content marketing, maar vandaag zien we hoe zowel commerciële als niet-commerciële opdrachtgevers dat principe doordrukken. In veel projecten en pitches duiken termen als snackable en Bumba-proof op. Korte boodschappen, heldere taal, geen gedoe. Een uitdaging? Absoluut. Maar als ervaren contentmarketingbureau slagen we daarin.”

AI prompt van Bumba die snackjes eet AI prompt van Bumba die snackjes eet

Wat wordt de rol van AI in dat verhaal?

Bert: “We kunnen er niet omheen: AI zal nog veel belangrijker worden. Deze technologie is zodanig disruptief dat ze ons zal dwingen om na te denken over onze positionering. En de impact zal zeker te zien zijn bij adverteerders: kiezen ze voor de snelle berg (kunst)matige content, of gaan ze voor kwaliteit met een menselijke invalshoek? Dat wordt de spreistand van het jaar. Met de opkomst van AI en de mogelijkheid om vrijwel alles te creëren en te manipuleren, wordt betrouwbaarheid een hot topic. Merken gaan meer dan ooit willen aantonen dat ze te vertrouwen zijn. En eerlijk: dat vinden we goed. Want wie heeft deepfakes nodig als we echte mensen het woord kunnen geven?”

Wat is volgens jou de grote opportuniteit?

Bert: “Employer content. De opkomst van B2E-communicatie biedt enorme kansen. Werknemers worden steeds belangrijker als corporate influencers. Bij Bold & Pepper omarmen we deze trend, omdat het perfect past bij onze mensgerichte visie op content.”

Wat is volgens jou de grote uitdaging?

Bert: “Steeds meer adverteerders maken hun eigen content. Budgetbeperkingen, crisis … In 2023 was er altijd wat. Die slingerbeweging is ons niet onbekend. We weten dat content marketing bureaus uiteindelijk wel terug aan boord komen. Samenwerken met externe gespecialiseerde partijen maakt de resultaten immers beter, meer doordacht en creatiever.”

Klaar om je resultaten naar een hoger niveau te tillen? Vul het onderstaand formulier in!

Op zoek naar een communicatiepartner? Contacteer ons!