Ultimate Groeipapier
Challenge Extreme

Geschreven door: Thomas Schoenmakers

Al gehoord van groeipapier? Dat is een kaartje gemaakt van 2 vellen papier met daartussen bloemzaadjes. Je begraaft het in plaats van het bij het oud papier te gooien, en voor je het weet ben je omringd door bloemenpracht. Heerlijk!

Of dat vermoeden we toch, want hoewel we voor zowel Indaver als CFE groeipapierkaarten bedrukten, plantten we nog nooit ons oud papier. Tot nu. Welkom bij de Ultimate Groeipapier Championship Turbo.

De opzet

We vulden een bak met de meest vruchtbare potgrond uit het Pajottenland. Die bak gaven we mineraalrijk water en een eigen bureau met zicht op zon, en is zodoende de perfecte incubator voor 2 verschillende groeikaarten. Van 22 februari tot en met 1 april krijgen de kaarten de tijd om te groeien als een gek. De kaart die dan het hoogst is opgeschoten, wint de Ultimate Groeipapier Championship Extreme.

We stellen je graag voor aan de deelnemers:

CFE

In de linkerhoek ligt het groeikaartje van duurzame bouwkampioen CFE. Zal hun zaad even hoge toppen scheren als hun projecten?

Gewicht: 200 gr/m²
Formaat: A5
Bedrukking: R/V Quadri
Zaadtype: Veldbloemenmix

Indaver

In de rechterhoek vinden we het kaartje van het Indavers intern trainingsprogramma. Schopt hun zaad het even ver als hun werknemers?

Gewichtsklasse: 250 gr/m²
Formaat: A6
Bedrukking: R/V Quadri
Zaadtype: Vlinder-bijenmix

Lees verder onder de foto

Dag 1: een moeilijke start

Wedstrijdcurator Thomas zit meteen met de handen in het haar. Want hoewel de potgrond niets minder dan perfect is, zijn de tools dat niet. Zonder klein harkje, minispade of petieterig gietertje wordt het meteen een nagelbijter van een start. Zullen CFE en Indaver evenveel water krijgen? Zal een andere bodemdensiteit impact hebben op de grip van hun wortels? En wat doet die slak hier? Veel vragen waarop enkel de toekomst een antwoord kan bieden.