Liken, reageren of delen
op LinkedIn vanuit een bedrijfspagina?

Tips & tricks Geschreven door: Bold & Pepper

Vergroot de visibiliteit van je bedrijf op LinkedIn

Vergroot de visibiliteit van je bedrijf op LinkedIn

Beheer je een LinkedIn-bedrijfspagina? Wil je graag je community engageren, maar slaag je er niet in om namens je bedrijf te liken, commentaar te geven of een post te delen? We herkennen je frustratie. Los het euvel op met dit stappenplan!

 

Als je als privépersoon op een LinkedIn-bericht wil interageren, is het makkelijk: gewoon liken, commentaar geven of delen meteen onder het bericht. De interacties worden in je naam weergegeven.

De procedure om die acties vanuit je pagina uit te voeren daarentegen… Dat is al een pak complexer. En toch kan het heel wat voordelen opleveren aangezien je je visibiliteit op het kanaal kan verhogen. Door te reageren op discussies uit de sector bijvoorbeeld of door posts van je klanten te waarderen. In zes stappen tonen we je hoe je dit probleem op Linkedin kan counteren.

1. Selecteer de LinkedIn-post

Je hebt een bericht gevonden waarop je als pagina wilt reageren? Klik op de drie puntjes rechtsboven op de post en selecteer de optie 'link naar bijdrage kopiëren'.

2. Open de post in een nieuw venster

Open een nieuw venster in je browser en plak de URL erin. Je bericht verschijnt nu met je (persoonlijke) profielfoto helemaal onderaan.

3. Open je bedrijfsprofiel pagina

Open een nieuw venster in je browser en ga naar de profielpagina van je bedrijf. Deze pagina is toegankelijk via je profielfoto (zie 'Jij') in de navigatiebalk. In dit voorbeeld (zie illustratie) hebben we de bedrijfspagina van Bold & pepper geselecteerd.

4. Kopieer de ID van je LinkedIn-pagina

Wanneer de bedrijfspagina geopend is, kopieer dan de ID van je pagina in de URL (reeks nummers). Dat zijn de cijfers in het vet tussen company/10995783/admin/.

5. Wijzig de URL van de post

Keer terug naar het venster met de post waarop je als pagina wilt communiceren. Wijzig het einde van de URL door de link vanaf /?utm_source=... te vervangen door /?actorCompanyId=, gevolgd door de ID van je pagina. Klik op Enter.

6. Like, reageer of deel als een pagina

De profielfoto onderaan de post is niet langer die van je privé-account, maar die van je bedrijf. En dus kan je aan de slag. Magisch, he?

Extra tip

LinkedIn laat ook toe om als bedrijf andere LinkedIn-pagina's te volgen. Die beheer je via de button 'Following' . Die verschijnt bovenaan je bedrijfspagina. Zo kan je meteen vanuit je pagina berichten van klanten of partners liken, becommentariëren of delen.