3 tips voor jouw
interne communicatie

Tips & tricks Geschreven door: Thomas Schoenmakers

Interne communicatie is belangrijker dan ooit, daarom delen we 3 tips om beter gelezen te worden!

In een tijdperk waarin we meer en meer digitaal, op afstand en flexibel werken, wint interne communicatie aan terrein. Het ooit stoffige kanaal gaat tegenwoordig veel verder dan de saaie mail over het nieuwe HR-beleid of een knullig inschrijfformulier voor een nieuwjaarsreceptie. Of dat zou toch moeten! Met deze 3 tips zet je je interne communicatie op het juiste spoor.

1. Geef je boodschap een gezicht

Als je interne communicatie enkel bestaat uit droge informatie, moet je niet schrikken dat je collega's zich verslikken. Breng bij een droge hap dus een sappige getuigenis. Wat wil deze verandering concreet zeggen? Hoe zal dit het dagelijks werk impacteren? Laat je boodschap overkomen door een medewerker in te schakelen. Via menselijke content, quotes en beelden geef je leeshonger. Want verandering van spijs doet eten.

2. Hou het tof en varieer

Als jouw interne communicatie gekend staat als doodsaai, worden je mails al snel begraven. Zorg voor visuals die passen bij de sfeer in je bedrijf, geef je tone-of-voice kleur (grijs telt niet mee) en wijk eens af van de platgetreden paden. Je schrijft niet voor robots maar voor mensen. Dat wil trouwens ook zeggen dat sommige boodschappen verloren gaan. De belangrijkste herhaal je dus op verschillende manieren via verschillende kanalen.

3. Evalueer en stuur bij

De saus pakt niet altijd, dus is interne communicatie evalueren en bijsturen belangrijk. Via een NPS-score meet je moeiteloos betrokkenheid. Het is een uitstekend nulpunt om de impact van je vernieuwde interne communicatie periodiek af te toetsen. Maar vraag ook eens gewoon tijdens de lunch wat mensen vonden van dat ene bericht dat je anders bracht dan anders. Met die inzichten weet je wat er leeft bij je collega's en hoe je hen bereikt.

Op zoek naar een communicatiepartner? Contacteer ons!