Een brochure,
overtuigend startpunt

Vers van de pers Geschreven door: Charlotte Vallons

Stel je voor: je staat bij maanlicht op het dek van een luxueus cruiseschip. Het is muisstil, en omringd door de zachte golven voel je je de koning te rijk. Dit is de wereld van Jan van Durme, communicatiemanager bij luxe cruise-specialist Footprints. Voor hen maakt Bold & pepper al meer dan tien jaar high-end drukwerk. Hoog tijd dus om te ontdekken waarom hij bij ons aanmeerde.

Jan & Gunther Jan & Gunther

Elk jaar rond september is Jan Van Durme hier kind aan huis. Dan legt onze productiemanager Gunther de laatste hand aan de jaarcatalogus van Footprints, en daar is Jan graag bij. Logisch, want in zijn branche telt elk detail. Toen we hem dus uitnodigden voor een gesprek, vond hij probleemloos de weg naar ons kantoor. Eén koffie later zit hij klaar voor onze vragen.

Hulp nodig met je drukwerk?

Jullie zetten sterk in op drukwerk. Vanwaar die keuze?

Jan: “Wij zijn gespecialiseerd in luxueuze cruises, dus onze klanten zijn meerwaardezoekers. Daarom geven we de voorkeur aan brochures in onze marketingstrategie. Niet dat ik iets tegen online promotie heb, maar dit format kan de klant meenemen, bestuderen en voelen. Ik geloof sterk in de kracht van het tastbare. Die visie bracht Bold & pepper tot leven door ons logo, huisstijl en drukwerk te ontwikkelen.”

(Lees verder onder de foto)

Binnenwerk Footprints Binnenwerk Footprints

Zwaar papier, foliedruk en gematteerde afwerking: deze catalogus gooi je niet meteen bij het oud papier.

Jan: “Onze klanten hebben het goed thuis en willen het op reis minstens even goed hebben. Dat gevoel willen we meegeven met deze brochure. Bovendien zien we dit ook niet puur als een overzicht van ons aanbod, we begeleiden reizigers hiermee naar de juiste keuze. De enige juiste manier is om dat te doen, is via beleving.”

Merken jullie de impact van deze brochure?

Jan: “Zeker. Er bestaan heel veel soorten cruises. Daardoor weten klanten soms niet waar ze moeten beginnen. Voor wie de voorkeur aan luxe geeft, is dit overzicht zeer handig. En eens de klant een keuze heeft gemaakt, gaan wij aan de slag. Van bestemming tot type kajuit: we begeleiden de mensen tot zelfs het kleinste detail klopt. Maatwerk, dat is wat wij doen".

(Lees verder onder de foto)

Covers Footprints Covers Footprints

Wij ook! Laatste vraag: welk verhaal willen jullie hiermee brengen?

Jan: “We willen dat onze klanten een wereld van water beleven. Dat begint met de grafische keuzes in de brochure. Die kunnen dat verhaal visueel overbrengen. De cover van de laatste editie is een mooi voorbeeld: zicht op zee, vanuit een prachtige nieuwe kajuit. Het maakt het leven van reisagenten makkelijker, maar onze brochure wordt vooral goed onthaald door dames … (wrijft met de brochure over zijn wangen) Vanwege het zachte papier, hé.” (lacht)

Op zoek naar een communicatiepartner? Contacteer ons!