Vergroot je netwerk
op LinkedIn

Tips & tricks Geschreven door: Thomas Schoenmakers

Vergeet recepties met lauwe cava: netwerken doe je vooral op LinkedIn. Maar LinkedIn is meer dan een online werkvriendenboekje. Want wie aan employer branding doet of z’n merk wil versterken, moét inzetten op het platform. Benieuwd hoe je zoiets aanpakt? Met deze tips leer je in #hekjes denken. 

#KnetterendKlavier

Wie op LinkedIn wil excelleren, moet publiceren. En nog geen klein beetje. Het is een tijdrovende inspanning, maar wel een die op termijn loont. Bovendien bestraft het Grote Boze Algoritme karige posters. Gevolg: je verdwijnt van de sociale radar. Posts op dinsdag en donderdag presteren doorgaans goed. Ideale momenten dus om je toetsenbord in vuur en vlam te zetten. Denk aan ons wanneer je naar de Flammazine grijpt.

#DeCarrousel

LinkedIn is een moderne jobbeurs waar zowat elke ondernemer en creatieveling jaagt op zichtbaarheid. Een jungle vol professionals, zeg maar. Maar hoe baan je je een weg door de lianen? Met formats die een zwier aan je content geven! Dankzij de carrousel slinger je mooi vormgegeven content richting het grote publiek. Dit format is gekend en geliefd op sociale media. Met een onbeklimbare tekstmuur zak je dan weer weg in de mangrove der vergetelheid. Wanneer je dus veel te vertellen hebt, maak je gebruik van witregels. Dat leest aangenamer.

#HelloGoodbye

LinkedIn is een sociaal netwerk. Wees dan ook sociaal en reik anderen de hand. Beantwoord vragen en reageer op berichten. Zo creëer je betrokkenheid. Wie aan de zijlijn blijft staan, valt uit de gratie van Het Almachtige Algoritme. Ook URL’s toevoegen als comment onder je eigen
bericht is faliekant voor je visibiliteit. En alsjeblieft: stop met als enige commentaar te geven op de posts van je eigen bedrijf. Het is niet alleen een tikje zielig, het verkleint je bereik aanzienlijk. LinkedIn kent geen genade.

#WerknemerVanDeMaand

Eenmaal zichtbaar, wil je dat ook blijven. Schakel daarvoor je team in. Wanneer je werknemers reageren op berichten die relevant zijn voor je bedrijf, tonen ze zowel hun eigen expertise als die van jouw organisatie. Win-win: je zorgt voor betrokkenheid bij je personeel en versterkt je employer branding. Niet vergeten, ook online praten mensen liever met mensen dan met een merk. Breng leven in de digitale brouwerij en toon jouw knappe kop in plaats van je bedrijfslogo. Je zal ons dankbaar zijn.

Op zoek naar een communicatiepartner? Contacteer ons!