Employer branding 
voor stad Halle

Stad Halle deed een beroep op Bold & pepper om hun troeven als werkgever in de kijker te zetten. Samen met hen bouwden we deze employer branding campagne die hun EVP in de markt zet. Zo kan de Hallenaar ontdekken waarom het loont om in en voor hun eigen stad aan de slag te gaan.

Klant: Stad Halle

De uitdaging:
Stad Halle krijgt, net als heel wat andere werkgevers, haar knelpuntvacatures maar moeilijk ingevuld. Er liggen dan ook heel wat personeelskapers op de kust door de nabijheid van Brussel en Colruyt. Toch biedt de stad troeven die je elders niet zomaar terugvindt. Die wilde Halle op een frisse manier intern én extern communiceren.

Het resultaat:
We namen de employee journey onder de loep, herschreven vacatures en webteksten naar een tone of voice die bij de organisatie past, introduceerden hun nieuwe personeelshashtag #Hallegeeftgoesting, werkten een employer branding handbook uit, bedachten slogans voor gadgets en hun EVP's, en maakten affiches die je overal in de stad terugvindt. En we haalden het nationaal nieuws met de campagnebeelden. Dat ook.

Vacatures ingevuld krijgen is tegenwoordig geen sinecure. Dat weet ook stad Halle. Om hun troeven uit te spelen tegen naburige personeelsslokoppen zoals Colruyt, riepen ze onze hulp in . Het resultaat? Een employer branding traject waarvan een warme en opvallende affichecampagne deel uitmaakt. Zo ontdekken Hallenaren dat de stad haar medewerkers op handen draagt. Letterlijk.   

Waarom
deze campagne?

Bold & pepper maakte een jaar geleden voor stad Halle een campagne om nieuwe onthaalouders aan te trekken. Die leverde goede resultaten op, dus mochten we ons opnieuw creatief laten gaan. Deze keer wou stad Halle zichzelf als werkgever aanprijzen, zowel intern als extern.

Steden en administraties hebben een oubollig werkgeversimago. Dat wilden we breken want het klopt niet. Of toch niet voor Halle. Jan de Winne, algemeen directeur van stad Halle heeft er het volgende over te vertellen. “Work-life balans, flexibiliteit, nabijheid … Dat zijn vaak nietszeggende begrippen, maar niet voor ons. Met deze campagne tonen we hoe wij die termen heel concreet invullen.”

Hulp nodig met employer branding?

Stad Halle draagt medewerkers op handen, een luik van onze employer branding campagne Stad Halle draagt medewerkers op handen, een luik van onze employer branding campagne
EVP Affiche employer branding campagne stad Halle EVP Affiche employer branding campagne stad Halle

Stad
vol affiches

In oktober 2023 pakt Halle uit met een brede OOH-campagne. Die bestaat uit kleurrijke affiches in alle mogelijke formaten: van A2 tot truss-spandoeken en billboards van 20m². Met vrolijke copy verspreidt Bold & pepper Halles EVP (Employer Value Proposition: wat je te bieden hebt als organisatie).

Boodschappen zoals ‘Eén voor Halle, Halle voor jou’ gaan hand in hand met opvallende foto’s van Jente Boone. Daarop zie je bewoners medewerkers op handen dragen. Het doel? Tonen dat werken bij stad Halle zinvol én plezant is. Door in de typografische affiches de nadruk te leggen op 'JOU' zetten we de potentiële kandidaat centraal. What's in it for me, je weet wel. Kwestie van de Hallenaar goesting te geven om aan de slag te gaan in en voor hun eigen omgeving.

Geen
professionele modellen

Op de foto’s vind je geen professionele modellen. Dat past in onze filosofie van authenticiteit. We mikten op herkenbaarheid, iets waarover gesproken wordt op straat.  Daarom fotografeerden we Hallenaren en personeelsleden die de job vandaag al doen. Hun fierheid spat van de beelden, dat kan je niet faken. 

Met een verjaardagstaart voor de 101-jarige Max, een van de modellen, gaf Halle het startschot van deze campagne om van te smullen.

101-jarige Max bewondert zichzelf tijdens de fotoshoot van onze employer branding campagne voor stad Halle 101-jarige Max bewondert zichzelf tijdens de fotoshoot van onze employer branding campagne voor stad Halle
Instagrampost stad Halle waar Max zorgkundige Mary draagt Instagrampost stad Halle waar Max zorgkundige Mary draagt

Meer affiches!

Op zoek naar een communicatiepartner? Contacteer ons!