Maak ambassadeurs
van je collega’s

Winkelbediendes, medewerkers op het hoofdkantoor, chauffeurs, ... De Toppers van ALDI België zijn heel divers. En dat geldt dus ook voor het lezerspubliek van Vivaldi, het personeelsmagazine van de retailer. Hoe slagen we erin hen te verbinden, informeren en inspireren? Door medewerkers in te zetten als ambassadeurs, menselijke verhalen te brengen en content complementair te maken met andere interne communicatiekanalen. 

 

Klant: ALDI België

De uitdaging:
Meer dan 8.500 ALDI werknemers verbinden. Hoe? Focus op het ALDI-familiegevoel, heldere informatie en fierheid voor de job.

 

Het resultaat:
Lezers geven Vivaldi een score van 8 op 10. En dat al vijf jaar lang!

 

Een sterk intern communicatiemiddel 

Neem een hoofdkantoor, 440 winkels en zeven regionale vestigingen met magazijnen, ... Als een van de grootste retailers van het land houden heel diverse teams je winkels draaiende. De variëteit aan functies, werkplekken en aard van de job - magazijniers zijn bijvoorbeeld niet digitaal bereikbaar tijdens kantooruren - vragen om een verbindend communicatiemiddel. 

En dat is Vivaldi. Het magazine maakt er om de vier maanden een ware familiereünie van. De grote verscheidenheid aan onderwerpen, gezichten, speelse fotografie en dynamische stijl maken het magazine aantrekkelijk en kleuren ALDI als werkgever.  

Mensen boven functies

Om het ALDI-familiegevoel te benadrukken, voegen we een menselijke laag toe aan elk onderwerp. Dat doen we door medewerkers te interviewen en projecten in hun eigen woorden te laten toelichten. Zo worden complexe thema's begrijpelijk voor iedereen. Van arbeider tot manager. Sprekende infografieken en quotes ondersteunen de boodschap. Speelse foto's en een grafische stijl maken lezers nieuwsgierig naar het werk van hun collega's.

Daarnaast zetten originele rubrieken en fotografie ook de man of vrouw naast de functie in de kijker. Er is plaats voor passies en een blik achter de schermen. Want de identiteit van de leden van de ALDI-familie beperkt zich niet tot hun dagelijkse taken. Zo creëren we nabijheid en herkenbaarheid, over de winkel-, kantoor-, magazijn- en taalgrenzen heen. 

Meer over de kracht van magazines


Zet je werknemers aan het werk

Als je inhoud wilt die collega’s met elkaar verbindt, moet die door en voor hen worden gemaakt. Zo vertrouwen we op een slim systeem om content te genereren. Ambassadeurs uit het hele bedrijf maken deel uit van het redactieteam en worden door hun collega's gevoed met verhalen. Zij spelen een cruciale rol bij het overtuigen van anderen om in artikels te figureren en zorgen ervoor dat het magazine toegankelijk en authentiek blijft. 

Verder moedigen we vooral een paar kleine initiatieven aan. Zo is er de kleine ID-kit bij elke geïnterviewde om collega's aan elkaar voor te stellen. Of zijn er de ALDI-magazinehelden. Zij komen doorheen het magazine aan bod bij een artikel waarin we niet alleen hun expertise, maar ook hun meningen in de kijker zetten. Een geweldige manier voor ALDI om directe feedback te krijgen.

Gelezen én doorgeklikt 

De cijfers van het lezersonderzoek bewijzen het: Vivaldi wordt gelezen. Met een gemiddelde score van 8 op 10 blijft het een vaste waarde in de communicatiemix. Meer nog, het speelt een cruciale rol in de employer branding strategie van ALDI: 85% geeft aan dat Vivaldi het gevoel van verbondenheid met de ALDI-familie vergroot. 

Bovendien staat Vivaldi niet stil. Dankzij een sterk origineel concept en meerdere restylings slaagt het magazine erin om mee te evolueren met ALDI's organisatiedoelstellingen. Ook wordt het alsmaar crossmedialer. We maken handig de sprong naar de ALDI & Me-werknemersapp waar lezers meer kunnen lezen, bekijken en beluisteren. Kortom, een tijdloze publicatie die evoluties handig omarmt. 

Samen een project van
a tot z uitwerken?

Contacteer ons