Zorgzame copy
voor LM Mutplus.be

Copy voor LM Mutplus.be, het liberale ziekenfonds … Dan denk je al gauw aan steunverbanden, ziektebriefjes en andere administratie. Saai? Niet noodzakelijk. En vooral, voor velen onmisbaar.  Waarom? Dat laten we graag vertellen door hun leden. En dat resulteert vaak in warme en positieve verhalen.

Klant: LM Mutplus.be

De uitdaging:
Een evenwicht tussen hard en zacht nieuws.  Toegankelijke en praktische informatie voor elk lid, gecombineerd met inspirerende en menselijke verhalen. 

Het resultaat:
Storytelling op z'n best. Onze copy slaat de juiste toon aan en zorgt dat de saus pakt. De ingrediënten: authenticiteit, openhartigheid en verbinding.

Verhalen staan centraal
 

Laat mensen aan het woord en breng ze mooi in beeld: het is ons adagium voor menselijke content. Voor de vernieuwde communicatie van LM Mutplus.be focussen we op storytelling. Dat staat voor ons gelijk aan authenticiteit, zowel in woord als beeld. De lezer kijkt mee over de schouder van een lid, zowel tijdens goede als minder aangename momenten en ontdekt hoe de mutualiteit een rol speelt bij cruciale levensmomenten.

Mooi voornemen, maar hoe vind je telkens gewillige getuigenissen? Sinds we de communicatie van LM Mutplus.be voor onze rekening nemen, slaagt het ziekenfonds daar alsmaar vaker in. Blijkbaar raken sommige verhalen een snaar. En dat inspireert anderen om gelijkaardige ervaringen te delen. 


Storytelling 


Om aan storytelling te doen heb je mensen nodig. In België zijn we ondertussen met meer dan 10 miljoen. Moeilijk kan het niet zijn, toch? Wel als je gaat voor openhartige getuigenissen. En een medische context maakt het vaak nog minder vanzelfsprekend. Wie staat er dan nog te springen om zich bloot te geven, laat staan een persoonlijk verhaal te delen met meer dan duizend (onbekende) lezers?

Toch slagen we er geregeld in om delicate, ontroerende verhalen te publiceren in het magazine van LM Mutplus. De reden? Echte verhalen inspireren lezers. Je verwacht bij een ziekenfonds het tegenovergestelde, maar vaak winden hun leden er geen doekjes om. Ze tonen wie ze zijn, wat ze hebben overwonnen en hoe anders-zijn verrijkt. Zulke voorbeelden sensibiliseren en werken als trigger. 


Rake getuigenissen


Ontmoet Anne-Marie: ze gaf zich letterlijk bloot om de aandacht te vestigen op body positivity. En dat na twee kankers. Waarschijnlijk een van de moedigste verhalen die we ooit mochten neerschrijven. Een verhaal dat bij heel wat lezers iets losmaakte. Bij LM kregen ze nog nooit zoveel warme reacties. In het artikel vertelde Anne-Marie over de opvallende tatoeage op haar borst waarmee ze een moeilijke periode afsloot.

Dit is een van haar quotes: “Een borst, twee borsten of een anderhalve borst … Je kan je nog altijd goed in je vel voelen. Niets is onherstelbaar.” Ze stemde er niet alleen mee in om haar verhaal te doen, maar ook om die tatoeage te fotograferen. Voor LM en zijn lezers was het een eyeopener. Maar ook bij Bold & pepper kwam deze reportage binnen.


Anne-Marie overwon 2 kankers. Met haar verhaal wil ze anderen inspireren. Anne-Marie overwon 2 kankers. Met haar verhaal wil ze anderen inspireren.

"De getuigenissen in onze communicatie illustreren dat we een warme organisatie zijn die positief naar het leven kijkt. Door de juiste toon en de prachtige beelden slagen we erin om dat over te brengen in onze communicatie. Niet enkel in ons magazine, maar ook in de uitbouw van onze digitale kanalen."

Christine Hector
Adjunct secretaris generaal LM Mutplus.be

Op zoek naar een communicatiepartner? Contacteer ons!