Nieuwe lay-out voor
het patiëntenmagazine

Bold & pepper gaf het UZ-magazine een nieuwe lay-out. “Het is fijn te weten dat het er gegarandeerd goed zal uitzien”, zegt Ann Lemaître van de dienst communicatie van het UZ Leuven.

UZ Leuven magazine nieuwe lay-out restyling

Klant: UZ Leuven

De uitdaging:
Het bestaande magazine restylen.

Het resultaat:
Een geslaagde verjongingskuur: knappe illustraties, veel witruimte en een vormgeving die nog jaren fris oogt.

Meer dan 20 jaar UZL

Hoe hou je het vuur in een langdurige relatie? Door op tijd eens wat vernieuwing toe te laten. Bold & pepper stond al jaren in voor het grafisch design en de advertentieverkoop van het UZ-Magazine.

Toen het Universitair Ziekenhuis Leuven een pitch uitschreef voor de modernisering van het patiëntenmagazine was de vraag: blijft dit huwelijk standhouden?

Lay-out op maat van patiënten

Bold & pepper vond het vonkje om de passie opnieuw aan te wakkeren. De nieuwe lay-out kon volgens ons team van grafisch designers nog meer toegespitst worden op de doelgroep.

Voor patiënten is leesbaarheid een belangrijk punt. Met ruimte voor grote, herkenbare beelden brengen we dagelijkse situaties uit het ziekenhuis naar de lezer. Prachtige illustraties begeleiden dan weer thema’s die moeilijker in beeld te brengen zijn. Duidelijke quotes laten specialisten en patiënten aan het woord.


Met prachtige illustraties van Annelien Smet Met prachtige illustraties van Annelien Smet

Succes!

We zouden dit geen succesverhaal durven noemen als het idee van Bold & pepper niet als beste uit de pitch kwam. En dus gaan we voort met waar we goed in zijn: het magazine van een mooi grafisch design voorzien en de regie verzorgen. Nu al zo’n 20 jaar. Aan een scheiding denken we nog lang niet. Meer zelfs: de vertrouwensband tussen ons content marketing bureau en het UZ Leuven is versterkt.

Bij Bold & pepper weet je dat het ontwerp er gegarandeerd goed uitziet. Het is fijn om met een bureau te werken dat meedenkt en voorstellen doet.

Ann Lemaître
Dienst Communicatie, UZ Leuven


Wat zegt de klant?

“Voor mij is de creatieve input van Bold & pepper de belangrijkste reden om de samenwerking verder te zetten”, zegt Ann Lemaître van de dienst communicatie van het UZ Leuven.

“Het is fijn om iemand te hebben waarvan je weet dat het er gegarandeerd goed uitziet. Die zelf ook meedenkt en voorstellen doet. Daarnaast ben ik heel tevreden over het productieproces. Op Production Manager Gunther kan je rekenen: hij is stipt en toch flexibel. Bij aanpassingen in de planning blijft hij rustig en begripvol.”


Op zoek naar een communicatiepartner? Contacteer ons!