Horeca Forma
opleidingsmagazine

Van allergenenwetgeving tot zeewier: bij Horeca Forma kunnen horecawerknemers zich gratis bijscholen in alles wat met de sector te maken heeft. Om die opleidingen in de verf te zetten, brengen ze elk jaar een opleidingsmagazine uit dat naar zo’n 90.000 professionals gaat. Geen saaie bundel, maar een inspirerend blad dat lezers zin geeft om hun tanden in een opleiding te zetten.

Horeca Forma opleiding magazine wordt geproefd en goedgekeurd

Klant: Horeca Forma

De uitdaging:
90.000 werknemers uit de zeer diverse horecasector bereiken en overtuigen om een opleiding te volgen.

Het resultaat:
Horeca Forma moest extra opleidingen inplannen.

Herkenbaarheid in magazineformaat

We wilden ver wegblijven van het cliché dat er recepten horen in een horecamagazine. Interviews, tips, verhalen - bij Bold & pepper schuiven we liefst mensen naar voor, Dit magazine restylen was dus een droom, want de horeca is super divers en gelardeerd met boeiende individuen.

Voor dit opleidingsmagazine interviewden we topchefs, zaalmedewerkers, jonge starters … Door hen te laten stralen en hun opleidingservaringen te delen, motiveren we hun collega’s om ook zo’n kwalitatieve bijscholing te volgen. Drempels wegnemen en mensen aantrekken, dat is toch het doel van contentmarketing?


Passie voor de sector

Werknemers van de horeca moeten zich herkennen in dit magazine, zo luidde de opdracht. De opvallende coverfoto straalt alvast die ambitie uit: een gepassioneerd keukenteam in volle actie kijkt je recht in de ogen. Dat beeld komt van Studio Edelweiss.

Voor dit magazine werkten we samen met verschillende topfotografen, waaronder Jan Matthys, Kevin Feingnaert, Bert Luyckx, Jan van Cleemput en Michiel Bronckaerts. Horeca is een bijzondere stiel, de fotografie moest dat ook uitstralen. We wilden diverse types beelden, omdat de sector zo divers is.

Dat zorgde niet voor een clash van stijlen. Om dat te garanderen werkten we in opmaak met terugkerende grafische elementen, lettertypes en kleurenpaletten

Bold & pepper weet te charmeren met toffe schrijfsels en inlevingsvermogen in de doelgroep.

Jolien Lievens
Communications manager Horeca Forma

Fotograaf Jan Mathijs voor Horeca Forma

Wat zegt de klant?

Jolien Lievens, communicatieverantwoordelijke van Horeca Forma, vertelt tevreden: “Al vroeg in het proces kwam Bold & pepper op de proppen met ‘Gratis opleidingen van onschatbare waarde’ om ons logo en kwalitatief imago te versterken. Daarmee was de toon gezet."

"Ook bij de vele interviews die volgden, wist Bold & pepper te charmeren met toffe schrijfsels en inlevingsvermogen in de doelgroep. Ze bewaakten het evenwicht tussen tekst en beeld. Terecht, want de prachtige fotografie maakt het blad af. Nauwelijks stockbeelden en echte foto’s - netjes binnen het afgesproken budget - brengen onze organisatie helemaal tot leven.”

Jean-Bégy volgt de opleiding zeewier bij Horeca Forma met chef Donald Deschacht

Magazine met insert

Het magazine komt samen met een poster. Daarop vind je recto een overzicht van alle 103 opleidingen, verso een dartboard.

Dat bedacht onze redacteur Thomas: “Als ik een ding leerde van mijn vriendin, is het wel dat grote menu's voor keuzestress zorgen. Daarom verwerkten we een 40-tal opleidingen in een dartboard. ’t Is eens een andere manier om je carrièreverloop te bepalen. Daarbij, darts is niet alleen voor BV’s, hé!"

Op zoek naar een communicatiepartner? Contacteer ons!