Stadsliefde
in Geraardsbergen

Een stadsmagazine is het uithangbord van onze eigen omgeving: tastbaar, herkenbaar en vol stadsliefde. Zelfs met de hele wereld aan onze voeten, gaat er weinig boven thuiskomen. Onze scherpe kijk op goeie stadsmarketing: zoek het niet te ver. En in het magazine voor de stad Geraardsbergen spat die visie van elke bladzijde.

Klant: Geraardsbergen

De uitdaging:
Het lokaal bestuur van Geraardsbergen was duidelijk. Zij wilden een stadsmagazine, geen infoblad.  Instructies die we  met open armen ontvangen. Geen vrijblijvend gebaar, want alles aan dit magazine moet stadsliefde uitstralen. 

Het resultaat:
Een stadsmagazine waar elke Geraardsberger zich meteen in thuis voelt. Niet onlogisch, want de inwoners zelf vullen elke pagina met hun liefde voor de stad.

 

Stadsmagazine met een gezicht 

“Een totale stijlbreuk met ons vorige magazine", klont het als eerste reactie vanuit het Geraardsbergse stadsbestuur. En mocht je nog twijfelen, dat was positief. Want, en wij citeren met plezier opnieuw: “Human interest verhalen worden belangrijker."

Daarom kwaliteitsvolle fotografie met veel mensen in beeld. En kleinere artikels, wat niet noodzakelijk minder betekent. Ook een afwisseling aan stijlen wat zorgt voor een fris en genietbaar geheel.” Andermans woorden, maar onze strategie en aanpak. Zo werken we graag.


Nogmaals: een stadsmagazine, géén infoblad

Een stadsmagazine is geen platte commerce of politiek podium. Het is slimme citymarketing, een promotor voor stadsontwikkeling en een stimulans voor verbondenheid en integratie. Dat heeft ook het lokaal bestuur in Geraardsbergen begrepen. Zij kozen voor menselijke accenten om de toon van hun stadsmagazine te bepalen. Een visie en missie die we meteen omarmden. Want het concept voor dit magazine was voor ons duidelijk: in alles moet het stadsliefde uitstralen.Stadsmagazine Geraardsbergen

Van cupido naar content

In een stadsmagazine krijgen de inwoners een tweede thuis.  Dankzij hun liefde voor de stad kunnen wij voor cupido spelen. En dat spel spelen we serieus. We dopen onze pijlen in originele rubrieken en schieten raak met dynamische formats.

Hoe doen we dat?

Een spread als ‘Kijk eens hoe …’ toont Geraardsbergen zoals het is: speels, sportief, ondernemend en kleurrijk. Dat levert beklijvende beelden op. Authenticiteit werkt overal. En misschien nog het best op papier.

De backcover zwaait de lezer passend uit met ‘Het muurtje van…’ Een rubriek die knipoogt naar een iconisch stadsymbool. Maar wij mikken verder dan het wielerhart. Daarom kijken we ook naar andere schattige, nietige, onterecht onbeminde, verrassende muurtjes in de stad. Bij elke steen hoort een verhaal. Toch?


Stadsmagazine Geraardsbergen - Geraardsbergse reuzengilde

Beeldige en zinvolle content

Tuurlijk willen mensen in hun stadsmagazine zelf aan het woord en in beeld komen. Maar portreteer ze dan wel op een manier dat ze trots zijn op die publicatie. Dat ze met het resultaat zo snel mogelijk naar hun buurman lopen en dat die zegt: prachtig. Utopisch? Niet als je werkt met een kwaliteitsvolle fotograaf en hem ondersteunt met fotobriefings die passen bij het concept en de rubriek. 

Voor het stadsmagazine bouwden we een structuur op basis van een sterke plank en terugkerende rubrieken. Solide, maar niet onbuigzaam. Want als het moet, gooien we alles over boord. In volle coronacrisis maakten we een uitzonderlijke publicatie met een veelzeggende titel: Bergen van hoop. Een zoveelste bewijs van waar het in dit magazine om draait: menselijkheid en warmte.
 

Contacteer ons